Φίλε (-η) μαθητή (-τρια), δικαίωση κάθε δασκάλου είναι η συμβολή στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών του και η διάκρισή τους στον κοινωνικό βίο. Ο δάσκαλος του φροντιστηρίου επιδιώκει επιπλέον τη διάκριση των μαθητών του στις εξετάσεις, γεγονός που είναι ταυτόχρονα και δική του επιτυχία.
Πήρα το βάπτισμα του πυρός στο επάγγελμα του καθηγητή το 1969 -φοιτητής ακόμα- στο μοναδικό τότε φροντιστήριο στην Κηφισιά, Γορτυνίας και Χαρ. Τρικούπη και κατόπιν στην οδό Εκάλης. Στη συνέχεια από το 1974 έως το 1987 δίδασκα Φυσική, Όθωνος και Κηφισίας, και από το 1987 έως το 2003 στη Χαρ. Τρικούπη 144.
Όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλλα -οι περισσότεροι πιστεύουν αποφασιστικά- στην εισαγωγή πολλών μαθητών των βορείων προαστίων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Κορυφαία στιγμή το 1984, όταν ο Όμηρος Κορακιανίτης εισάγεται πρώτος των πρώτων μεταξύ των υποψηφίων της τότε 1ης Δέσμης.
Με ιδιαίτερη χαρά 20 χρόνια μετά συνεργάσθηκα  με τον τότε άριστο μαθητή μου και σήμερα άριστο συνάδελφό μου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φροντιστηρίου και εκπαιδευτικού χώρου στα βόρεια προάστια.

Ακόμη και σήμερα, 25 χρόνια μετά, αισθάνομαι ότι ο Δημήτρης Βαρελάς με βοήθησε σημαντικά στην  επαγγελματική μου διάκριση.
Η επιτυχία μου στο Ε.Μ.Π.  αποτέλεσε την απαρχή μιας δημιουργικής και ενδιαφέρουσας ακαδημαϊκής πορείας.
Αρχικά διάλεξα ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν που με οδήγησε σε ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης,το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και διδακτορικό (Queen Mary College, Imperial College). Εκεί γνώρισα από κοντά τους παθιασμένους Επιστήμονες-Ερευνητές, χωμένους μέσα σε δαιδαλώδεις βιβλιοθήκες που μύριζαν κλεισούρα και γνώση. Γνώρισα και τους ακαδημαϊκούς Δασκάλους, που πάσχιζαν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε φοιτητές όλων των εθνοτήτων και των κοινωνικών τάξεων, πιστεύοντας ότι η γνώση που κατείχαν αποτελούσε κληρονομιά που έπρεπε να μεταδοθεί στην επόμενη γενιά.  Μετά το πέρας των σπουδών μου βρέθηκα πάλι σε σταυροδρόμι ανάμεσα σε δύο σταδιοδρομίες, αυτή του Ερευνητή και αυτή του Δασκάλου. Τελικά επέλεξα το δεύτερο δρόμο, αυτόν του Δασκάλου, τον οποίο και ακολούθησα την τελευταία δεκαπενταετία. Ετσι δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει πρόκληση η συνεργασία με το Δάσκαλο Δημήτρη Βαρελά.
Έτσι μαζί με μια εξαιρετική ομάδα συναδέλφων δημιουργήσαμε το 2003 ένα ιδιαίτερα ποιοτικό φροντιστήριο, όπου τα νέα παιδιά  μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Ένα φροντιστήριο που επιλέγουν οι μαθητές που θέλουν να διακριθούν.


 Η δυνατή ομάδα των καθηγητών:

Γαλάνη Μάγδα – Φιλόλογος
Βουρλιωτάκης  Δημήτρης – Φιλόλογος
Βάρης Βασίλης – Φυσικός
Λεπίπας Παναγιώτης – Φυσικός
Ζαρωτιάδου Ανατολή – Μαθηματικός
Καισαρίδης Νίκος – Μαθηματικός
Κορακιανίτης Όμηρος – Μαθηματικός
Αντωνοπούλου Ελεονώρα – Μαθηματικός
Κεφαλωνίτου Κατερίνα – Φιλόλογος
Ζηκάκη Κυριακή – Βιολόγος
Καλαμαρά Ειρήνη – Φιλόλογος
Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) – Χημικός
Σταθάκη Ελίζα – Χημικός